Wednesday, February 8, 2017

Seluar Mengandung dan Baju Menyusu Terlaris

Assalamualaikum....

Hi dear....
Tq sebab berminat follow story saya.
Maklum la mak-mak buyung, mak menyusu kene banyak buat research terutama mom to be !!
Ramai ibu-ibu menyatakan kepada saya asal nak BF je huru-hara cari nursing room.
Anak dh melalak mcm kene pukul, mulut/muka bby kene zip laa..lpas BF lupa nak zip balik memang LECEH LAA!!! 
Then time preggy plak kene round semua mall cari seluar preggy sampai rasa nak nangis.
Tahukah anda bahawa.. 'FEEDMILK TELAH MEMBANTU BERIBU IBU MENYUSU DI MALAYSIA'
FEEDMILK tampil dengan hastags:
#selamberselak
#pakarbajumenyusu
#blousemenyusu
#bajumenyusu
#jubahmenyusu

 Ini nursing wear hanya #selamberselak dan seluar mengandung sangat selesa.



Saya dah grab semua koleksi Feedmilk memang selesa pakai masa kerja,jejalan travel, kenduri,kerja memang ATAS SAMPAI BAWAH FEEDMILK.. #FEEDMILKLOVERS.
Tak payah dah pening2 cari banyak tempat.
Feedmilk adalah butik full package utk mak menyusu & mak buyung.
Sebelum dan selepas preggy boleh pakai..
SEE??jimatlahhhh husband lagi la suka coz dye cakap satu aurat saya terjaga baju semua tutup punggung, jimat dan jejalan tak la spoil tiba2 berlari cari nursing bila baby nak menyusu.


Ni contoh tshirt Feedmilk Tee untuk saya travel g mana2 dan tak perlu iron...sappp.....sarung..


Hahh...yang ni pun semua saya dah ade. 
Memang selesa like palazzo gtuww....Tak nampak pun mcm seluar mengandung.


Ni plak baju kurung raya. 
Saya selesa sangat time beraya tak segan2 nak bagi anak nyusu dan tak yah bertapuk2!!


Sebagai ibu yang meyusukan anak, perkara paling rumit ialah apabila menyusukan anak di tempat terbuka/ awam atau " breastfeeding in public". 
Bila nak keluar je, mula risau, macammana kalau baby fariza nangis?? 
Dekat mana nak susukan dia?? 
Pakaian apa yang sesuai untuk memudahkan penyusuan?? 
Dan setiap kali nak keluar, mestilah nak cantik macam che ta tu..hahaha..
Ni dah pakai baju cantik-cantik, dah kene selak sana sini. 
Aurat lagi boleh nampak..huhuhu
Kalau sebelum ni, ada nursing cover, tapi rasa beban pulakkan.....sebab kene pakai lagi, kena bawak ke hulur ke hilir..haishh....

Ibu menyusu juga nak tampil menawan, stylodan cantik ketika menyusukan anak. 
Sebab tu perlu ada baju yang sesuai untuk ibu menyusu ni. 
Tanggungjawab seorang ibu untuk menyusukan anak, tidak membataskan seorang muslimah untuk tampil bergaya,  yang penting menutup aurat dan mengikut syariah.
Memang banyak sekarang baju ibu menyusu ni, tapi Nad berkenan dengan baju nursing daripada Milkwithlove.
Sesuai dengan FEEDMILK yang tampil dengan hashtags:


#selamberselak
#pakarbajumenyusu
#blousemenyusu
#bajumenyusu

#jubahmenyusu




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Tuesday, January 31, 2017

Atasi Kencing Kerap Kanak-Kanak dengan Minyak Yu Yee Cap Limau

Assalamualaikum....

Brrrr.....sejuknya sekarang ni
Hujan tak berhenti, sang suria pun malu-malu menonjolkan diri.
Musim sejuk ni terutama kanak-kanak mesti kerap kencing kan?
Perasan tak?
Kalau ibu-ibu perhatikan anak-anak kita akan kerap kencing bila musim sejuk.
Ini kerana pundi kencing tak tahan dengan kesejukan.

Kadang-kadang sampai tak sempat nak ke tandas pun.
Kesian kan kat anak-anak kita.
Meh Marsha nak share Tips simple.
Sapukan Minyak Yu Yee di bahagian ari-ari atau bahagian pundi kencing anak-anak.
InsyaAllah anak-anak tak akan kerap kencing.
Sebab Minyak Yu Yee ni berikan kehangatan dan keselesaan kepada anak-anak kita.



Tips ni bukan sahaja digunakan pada kanak-kanak tau.
Kita orang dewasa pun sesuai apply tips ni.
Janji ada Minyak Yu Yee Cap Limau insyaAllah berkesan.
Ni tips Marsha kongsi adalah dari pengalaman sendiri.
Alhamdulillah dipermudahkan.
Jom cuba jom.....😉😉😉😉


Marsha 
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Femilac Milkbooster In Newspaper....weeee~~~

Assalamualaikum


Happy betul!!!
Tak sangka plak femilac ni masuk newspaper 
Hee.....saya rasa bangga jugak sebab salah sorang cosumer tegar Femilac Milk Booster ni.











Hahh...ni private launching…

Juga tampil dengan Hashtags:
#selamberselak
#pakarbajumenyusu
#blousemenyusu
#bajumenyusu
#jubahmenyusu




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Friday, January 27, 2017

Hangatkan Kesejukan Bayi dengan Minyak Yu Yee Cap Limau

Assalamualaikum


Moga kawan-kawan semua sihat yer dalam keadaan sejuk dan hujan ni.
Bagi kawan-kawan yang tengah berpantang dan ada bayi lingkungan 12 bulan kebawah kena lebih extra care sewaktu cuaca macam ni.
Kita yang dewasa pun menggigil sejuk apatah lagi anak-anak yang masih kecil kan?


Cuaca sejuk boleh menyebabkan beberapa masalah kepada anak-anak kita terutamanya bayi.
Sesetengah bayi baru lahir tak selesa dalam keadaan yang sejuk di musim hujan ni.
Bayi baru lahir perlukan sedikit kehangatan.
Tak perlu terlalu sejuk atau terlalu panas.
Sedang-sedang sudah selesa bagi bayi...😉😉

Jika kita perasan bayi kita menangis kerana kesejukan, cara pantas yang boleh di cuba ialah menyapu minyak di tapak kaki dan perut bayi.
Minyak yang sangat sesuai untuk bayi tentulah Minyak Yu Yee Cap Limau yang sangat-sangat menjadi buah mulut ibu-ibu selama berpuluh tahun.
Ia memberikan kehangatan yang diperlukan bayi kita.
Bayi akan selesa dan terlena selepas disapukan Minyak Yu Yee Cap Limau ni.



Dalam masa yang sama ibu-ibu boleh monitor suhu di bilik bayi supaya berada dalam lingkungan 24-25 darjah celcius.
Jadi bayi akan merasa keselesaan yang diperlukan.
Bayi happy mama pun happy betul tak???...heeeee

Jadi boleh dapatkan Minyak Yu Yee Cap Limau ni di kedai-kedai yang berdekatan.
Simpan di rumah dan dalam beg bayi anda.
Bayi kita akan merasa selesa dengan kehangatan dari Minyak Yu Yee Cap Limau dan baunya yang lembut.


Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018

Wednesday, January 25, 2017

Makanan Arab BEST sempena Ulangtahun Suami


Assalamualaikum..

Dah lama tak berceloteh merapu meraban kan?..heeeeee.........
Kekangan dengan kerja hakiki dan juga sampingan.
Tapi insyaAllah minat berceloteh di blog sendiri tak kan hilang...hihi

Okey nak share kisah 'lempar belakang'...hihi
Sabtu lepas sempena Birthday Suami ke XX.
Kami pergi lunch kat Taiping.
Jauh kan semata nak pergi makan?
Tapi sebab nak belanja suami yang spesel so Marsha minta suami bawa ke restoren Arab kat Taiping ni.
Namanya Taiping Oasis Arabic Yemeni Cuisine.

Sebelum kami ke sana kami layan wayang dulu kat AEON Klebang.
Citer Monster Truck - 5 star bagi....hihi
Okey berbalik ke lunch spesel kitorang ni.
Sanggup tahan perut nak makan kat sini...hihihi
Kami kesana guna WAZE je.
Taip je Taiping Oasis Arabic Yemeni Cuisine mesti jumpa...hihihi

Sesampai je kan....wah terpegun
Sebab ingat dia macam kedai makan biasa
Rupanya konsepnya macam sebuah rumah.
Banyak bilik dan setiap ruang bilik tu ada meja dan juga ada ruang yang boleh makan bersila.
Jadi kami pilih ruang yang boleh bersila.
Nak makan dengan selesa katakan....hihihihi

Untuk makan tengahari ni kami amik 3 hidangan je.
2-Aqdah Lamb, 1-Kebab Daging (lupa nama dia) & 1-Lamb Soup sebab memang nak makan kambing je rasa kali ni.
BTW sebelum ni kalau makan nasi Arab pun tak pernah ambil lamb.
Biasa makan chicken je. Beef pun jarang.
So kali ni kita pulun lamb...hihihi
Air pula Marsha try air Delima & Milo Blended.






Jangkamasa ambil order 3-5 minit.
Jangkamasa menunggu adalah dalam 5-10 minit untuk hidangan sampai lepas order dibuat.
Bila dah sampai hidangan yang di order fulamakkk....terkejut dengan portion yang agak banyak bagi Marsha.
Harga yang berbaloi.
Aqdah Lamb - RM16
Beef  Kebab - RM14
Lamb Soup - RM7
Air Delima - RM4
Milo Blended - RM4

Murah kan? Lamb soup tu kami makan bertiga puas hati...hihihi
Secara overall nya hidangan kat sana rasa fresh dan owesome sedap.
Setakat ni Nasi Arab terbaik yang Marsha pernah rasa selama ni.
Lamb Soup dia buat Marsha teringat-ingat sampai sekarang.
Lamb Soup dia penuh dengan daging tau.
Musim hujan ni fuh sedap kalau pekena....hihihi

Jadi kalau nak ke sana boleh WAZE je atau tgk pic kat bawah ni sebagai rujukan okey..
Buka Selasa- Ahad ( Isnin tutup) dari jam 12tghr - 11 malam.




Last but not least....

HAPPY BIRTHDAY MY DEAR HUBBY
MOGA ABG SENANTIASA DIMURAHKAN REZEKI
DAN SENTIASA RASA BAHAGIA BERSAMA AYG & ANAK.
LOVE YOU SO MUCH SYG..💓

Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2018
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...