Loading...

Monday, September 26, 2016

Wiken Time with My Love

Assalamualaikum & Morning...
Sihat semua?
Wiken time semua ok?
Wiken time mesti ok kan?
Samalah kita....hihihihi
Sabtu
-Layan wayang citer kartun baru iaitu Stork. Jalan cerita dia besttt sgt. Tgk kat mana? Opkos la dekat TGV AEON KLEBANG kan dekat dengan umah...hihi
-Makan dan pusing jap then balik.


Ahad
-Kemas umah dan pasang wallpaper di bahagian ruang makan. Kami suami isteri dah decide nak mula deko umah slow slow. Nak upah ID mmg ok tapi kena sedia duit lebih sket dan kita pun tak belajar benda baru. So baik buat sendiri...hihihi. Alhamdulillah siap satu dinding...hihihi
Ni ha hasilnya....


Alhamdulillah wiken yg besttt
Wiken yang best adalah bersama famili buat aktiviti bersama sama. Betui dak?
Ok jumpa lagi yeaa...


Marsha
Shaklee Independent Distributor
Master Coordinator 2017
Part Time Blogger

Monday, September 19, 2016

FREE Movie Screening di TGV AEON Mall Klebang

Assalamualaikum...
Sihat ke semua?
Kat sini alhamdulillah sihat dengan izin Allah.
Nak citer sal semalam.
Korang tau kan TGV AEON Klebang buat open house sempena perasmian pembukaannya?
So dorg bg tgk movie FREE dari 16 sept - 18 sept (semalam last)
Masa kat kampung tu mcm dah frust sebab pikir tak sempat kan.
Tp sabtu kami dah bergerak balik ipoh sebab takut stuck jammed. Letih oii....hihi
So ahad tu masa rest dan preparation untuk kerja isnin.
So semalam saje ajak en husben layan FREE MOVIE ni.
Bukan semua movie ditawarkan tau.
Hanya yang tertentu sahaja dan masa pun dah ditetapkan.
Kali ni kami g tgk cerita Mermaid arahan Stephen Chow.


Masa citer ni kuar dulu tak sempat nak tgk.
Alhamdulillah dapat jugak tengok dan free lagi....hihihi
Nak tau apa lagi movie yang ditawarkan?
Boleh terjah www.tgv.com.my
Alhamdulillah seronok tadi layan citer tu.
Arahan stephen chow mesti kelakar punya....hihihi
Disamping itu juga ada mesej yang nak disampaikan.
Apepun, ucapan ribuan terima kasih buat pihak TGV umumnya dan TGV AEON Klebang khususnya sebab bagi peluang kepada penduduk klebang khusunya untuk tonton wayang free. Mana tak nya, td ada tanya budak budak yang ada dorang cakap dorang dari pagi lagi layan movie. Gigih betul queue up...hihi.

Meh layan gambo kami berdua yer....^_^


Marsha
Shaklee Mama
Part time blogger
Master Coordinator 2017

Sunday, September 18, 2016

Cuti Sekolah Full Aktiviti

Assalamualaikum....
Sori mori sebab dah 2-3 hari blog tak update.
Agak busy dengan persiapan majlis kawen adik lelaki yg no 4.
Cuti sekolah seminggu ni selain dari raya haji, busy dengan persiapan kawen.
Fuh....penat jugak kali ni tapi seronok dapat jumpa sedara mara jauh dan dekat.
Kesibukan bermula kemuncaknya start 14hb malam (majlis akad nikah), 15hb (kenduri belah perempuan) & 16hb (kenduri belah sendiri). 
Belah perempuan orang Besut, Terengganu.
Penat memang penat.
Tapi alhamdulillah semua dah setel.
So dapat adik ipar yg kedua.
Adik ipar perempuan pula kali ni..hihi.
Ok meh kita layan pic yer....:)


*majlis akad nikah*


*majlis sebelah pengantin perempuan*


*dapat jumpa kawan lama yang masih cun melecun..hihi*


*Gambar pengantin lama....dah 9 tahun*

To iwan & amalina, tahniah dan kaklong doakan moga kalian berdua bahagia hingga jannah....Aamin :)

Wednesday, September 14, 2016

Penang 5D Interactive World Menarik & Penuh Mesej

Assalamualaikum.....salam eid adha
Last week kome dah baca review TeddyVille Museum kan?
Belum?
Nah baca kat sini...klik TEDDYVILLE MUSEUM.
Ok....kali ni nak story sket tentang 2nd place yang kami geng BU pergi selepas TeddyVille Museum iaitu Penang 5D Interactive World.

Memang muzium 3D & 4D tumbuh bagai cendawan lepas hujan kat penang ni. Tapi Penang 5D interactive World ni ada keistimewaannya tersendiri. Cara nak pergi sana??? Kome waze kan aje confirm jumpa...hihihi. Lokasi agak berhampiran dengan pasaraya GAMA. Dalam 300 meter.

Kenapa nak war war kan Penang 5D Interactive Museum ni menarik & penuh mesej? Meh kita story serba sedikit.

Penang 5D Interactive World ni mempunyai 5 Zon yang istimewa. Ada Zon Alam Sekitar, Zon Animasi, Zon Magik, Zon Arca & Zon Tanah Liat.

Zon Alam Sekitar

Zon ini mempamerkan pelbagai mesej kesedaran alam sekitar. Kepupusan flora & fauna akibat dari ketidakbertanggungjawaban manusia.
Utk zon ini banyak arca arca yang dihasilkan utk menzahirkan mesej alam sekitar kepada kita.





Zon Animasi

Dalam zon ini segalanya dicipta berdasarkan komik animasi yang ditampal di setiap dinding zon tersebut. Tapi masih memaparkan mesej kesedaran. Contohnya zaman sekarang banyak kosmetik dan ubat ubat ataupun makanan tambahan yang telah dihasilkan oleh pelbagai syarikat dan memberikan kesan yang cepat secara sementara dan memberikan kesan buruk pada jangkamasa yang panjang. Jadi arca yang dibina mempunyai mesej yang tersendiri.

Zon Magik

Zon magik ni lebih kepada props yang ada untuk lihat hasilnya magik dalam gambar.
Haaa.....nak tau macamana wajib datang dan cuba. Mmg syiokkkkk.....hihihi

Zon Arca

Kat sini ada props yang sesuai untuk kita bina arca kita sendiri dari gabungan besi dan plastik kecil. Boleh bina rupa tangan kita dan muka kita hanya dengan tekap muka atau tangan kita kat props tersebut.
Gambar kat bawah ni hasil gabungan ketiga-tiga zon td. (Zon Animasi, Zon Magik & Zon Arca)


Zon Tanah Liat

Ok dah sampai zon yang terakhir.
Zon ni lebih kepada kita nak menghasilkan atau menzahirkan kreativiti kita di atas tanah liat. Haaa...tengok lah puteri kecil ni menzahirkan kreativiti dia....hihi


Sebenarnya banyak lagi gambar yang tak masukkan dalam ni sebab nak memelihara keterujaan korang plak nak pergi sana.
Kalau dah tgk semua excited tu mungkin dah kurang. Betul x....hihihi

Ok memamg recomended ke sini dan macamana nak ke sini? Ok ni detail....

Alamat:

5D Interactive World
29-F Jalan Dato Keramat
10150, George Town,
Penang.

04-218 9676 @ 010-818 1089

google/waze : 5D Interactive World

Facebook: https://www.facebook.com/Ace5D/
Website: www.ace5d.my
Email : info@ace5d.my

Opening Hours : 9am - 6pm, Tuesday to Sunday.
(Closed on Monday unless it's a public or school holiday)


Harga Tiket:

Dengan Mykad

Dewasa : RM18
Kanak-kanak dan warga tua (60 tahun dan keatas) : RM13

Tanpa Mykad

Dewasa :RM30
Kanak-kanak: RM20
So....jom terjah!!!
Nantikan entry review yang terakhir ya...:)

Marsha
ShakleeMama
Part Time Blogger
Master Coordinator 2017
013.933.7697

Monday, September 12, 2016

Salam Eid Adha !!

Assalamualaikum...

12 Sept....tanggal tarikh kita menyambut Hari Raya Haji pada tahun 2016 ni.
Dengan ini diucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua rakan-rakan bloggers.

Teringat kisah Nabi Ibrahim yang telah menurut perintah Allah SWT utk mengorbankan anaknya Nabi Ismail. Tetapi bila selesai dikorbankan Nabi Ismail telah pun ditukar dengan seekor kibas. Kalau nak tau lebih lanjut moh kiga gugel....hihihi

Anyway selamat bercuti, selamat makan daging korban ye. Ampun maaf dipinta.
Moga silaturrahim berpanjangan....insyaAllah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...