Loading...

Sunday, December 11, 2016

Lego NinjaGo The Ride & Lego Star Wars Miniland Tarikan Baru Di Legoland

Assalamualaikum....
Happy wiken semua 😙😙
Mesti ramai balik kampung, kenduri dan juga santai-santai di rumah.
Sampai isnin kan cuti bersempena Maulidur Rasul.

Ok nak share terobek ke Johor Bahru pada awal cuti sekolah lepas
Bertolak ke Selatan pada hari Ahad 28hb Nov lepas dan bermalam dirumah adik di Krubong, Melaka
Pagi-pagi isnin gerak ke JB terus menghala ke Nusajaya dimana terletaknya LEGOLAND.
Kali kedua kami nak abadikan family time

Sampai ngam-ngam jam 10 so boleh terus masuk & start main pelbagai game yang disediakan di theme park.
Kebanyakan game yang sama dan ada 2 yang baru iaitu NinjaGo dan Lego Star Wars Miniland.

Lego NinjaGo The Ride adalah satu game yang serang penjahat NinjaGo
Kita naik atas satu kenderaan yang boleh memuatkan 4 orang
Kemudian kita mula menembak sasaran hanya dengan menggunakan hayunan tangan
Memang lenguh sangat-sangat tangan tapi memang FUN...hihi
Pic ni credit dari web LEGOLAND sendiri sebab Marsha tak sempat pun nak amik gambar area sini.


Lego Star Wars Miniland pula lebih kepada muzium Star Wars
Ia mempamerkan pelbagai karakter Star Wars mengikut filem yang telah ditayangkan
Dan karakter tersebut dibina dari LEGO.
Boleh bergerak-gerak lagi....hihi




So buat yang belum cuba 2 tarikan baru ni jangan lupa cuba ye
Rugi kalau tak cuba 😀😀😀

Alhamdulillah kami dapat main semua game dalam tu
Ada game tu sempat naik lebih dari skali
Ada yg naik skali je
Dan best dapat makan chicken grill kat restoren yang sama kami makan masa 1st time masuk LEGOLAND
Lebih murah dan sedap....hihi

Bila waktu operasi LEGOLAND sudah berakhir baru kami keluar
Alhandulillah sebab pihak LEGOLAND menyediakan surau di sebelah dalam theme park.
Jadi tak ada masalah bagi kami untuk solat.

Ok sebelum melabuhkan tirai
Meh layan gambau-gambau yg lain yer




Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017

Friday, December 9, 2016

Nice Button Badges From Liberty Printing


Hi & Assalamualaikum for all lovely readers
Hope all of u are doing fine okay
Now we have sale everywhere so do not so sad....hihi
Just joking okay...hihi
Today I want to share something nice i think for all of u....😊
For those who not have any idea for door gift in the event.

Okay do you hear about Button Badges?
For sure button badges now popular among us with cute picture or logo.
nowadays, you can put your picture or photo too
So you can save your memories in the button badges 💓 
For your lovely event too...formal or unformal.
 


Do you know that button badge can be a creative and cost-effective way to market a brand or product? As long as you know how to fully maximize the potential of it, the possibilities are endless! Here’s why:
Inexpensive to produce - with cost as low as RM0.40 each (included printing cost).
Various different types of finishing for different usage / application - magnetic to be placed on fridge, pin it on hat, turn in into a hook and many more different usages. It is so convenience and you might wanna collect all kind of piccas and transform it into button badges!


Able to reach a wider audience for a long term result - Because of the low cost to produce, businesses can produce in bulk and with its durability; it can be used for a long time.
Able to tailor to individual marketing needs - Can be used for brand awareness, product launch, corporate identity or personalized gift ideas.
Look....so nice right??




For all those who want to make button badges for a event just like formal or unformal it is a nice choices. I just find that this is the perfect website that offers several package i think so affordable with the good quality and services from Liberty Printing. So you can see how you must choose Liberty Printing Button Badges:
 
1.   Liberty Printing offers 16 designs of Button Badge with different sizes.
2.  All button badges are made of high quality metal and very durable.
3. The image / design of choice can be printed on high quality glossy paper, no limitation of colors.
4. Liberty Printing offer most competitive packages for Liberty Agent.



Button Badges are produced using an easy to use button badge machine. The machine can be used for the production of various button badges, pins, key chains and fridge magnets. The investment cost for the machine and material is minimal while it can generate up to 5X profit. Ideal for any businesses such as fast print shop, event companies, gift shops, photography studios, souvenir shops to expand their product offerings.
Some inspirational usage of the button badges include a personalized fridge magnet with family photo, corporate button badge for company event, door gifts for wedding dinner, button badge with names for sales assistant in retail outlets.

To know more about Button Badges production, see the video below okay....😁



The main features make me super like the Liberty Printing button badges it is super  small size, light weight, No power supply required, Simple to install and operate, user-friendly, Fast production, high profit margin, Secure and durable, low failure rate, No maintenance required and Extensive application.
Here is the packages, to suit your choice.
Best of quality – Liberty Button Badge Machine (body) is made by aluminum while the button badge mould is made of chrome plated steel and rust-resistant surface finishing that allows frequent usage of up to 5 to 10 years.
Starter package from as low as RM1,200 

CLICK HERE for the package
1.       Aluminum button badge machine
2.       Chrome Plated Steel button badge mould (choose from one of these sizes: 75mm,        58mm, 44mm, 32mm or 25mm)
3.       Button Badge Die Cutter (worth RM400)
4.       100 pcs of high quality button badge material
5.       100 sheets of Inkjet Paper
6.       Complimentary 1-on-1 Training
7.       Complimentary design template in CD format
Aside from the above mentioned, you can also enjoy 1 year warranty and technical support provided by our professional technical team.


For more information, you can contact the person below:-
Contact Number: 019-9858151 (Ms. Elaine) or 019-3231515 (Mr. Steven)



Email:order@libertyprinting.com.my
Address:
 6,6A & 6B,
Jalan Harmoni 1A/KU3,
Kristal Klang Commercial Centre,
42100 Klang 

Website: Liberty Printing 

Marsha
Part Time Blogger 
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017

Thursday, December 8, 2016

Jualan atau Sales Hebat "Online Revolution" Lazada

Assalamualaikum uolsss
Moga senantiasa sihat ye
Nak tanya ni sepanjang 11.11 sampai hari ni kebanyakkan blogger eh bukan kebanyakan rasanya boleh dikatakan semua blogger update tentang sales 11.11 kan?
Memang ia meniti di blog- blog masing -masing....hihihi
Ini adalah sales besar-besaran yang Lazada buat dan ia adalah kali kelima setelah bermula pada tahun 2012.
Lama dah tu kan dan ia semakin mendapat tempat dihati peminat atau pengguna.
Asal dari jualan sehari menjadi sebulan.
Best kan????
Jom kita tengok serba sedikit tentang sales yang hebat dari Lazada ni...



Mengenai “Online Revolution” Lazada 

“Online Revolution” Lazada adalah acara menjual dan membel-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara. 

Lazada memulakan “Online Revolution” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan sebulan pada setiap tahun. 

Semenjak itu, “Online Revolution” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara. Pada 2015, AS$40 juta dalam Nilai Dagangan Kasar telah dicatatkan semasa finale yang berlangsung selama tiga hari. 

“Online Revolution” 2016 Lazada akan menyaksikan penyertaan jenama-jenama terkemuka yang sekaligus akan menawarkan beraneka produk popular dan berkualiti, dan tawaran yang terbaik untuk para pengguna dari Asia Tenggara. 


Mengenai Lazada Group 

Lazada Group mengendalikan Lazada,destinasi beli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara, dengan kewujudan di Indonesia (www.lazada.co.id), Malaysia (www.lazada.com.my), Filipina (www.lazada.com.ph), Singapura (www.lazada.sg), Thailand (www.lazada.co.th),dan Vietnam (www.lazada.vn). 

Dilancarkanpada Mac 2012, Lazada telah merintis jalan e-dagang di rantau ini dengan menawarkan kepada para pengguna kesenangan membeli-belah dengan cara bayaran yang berbagai-bagai termasuklah bayaran ketika penghantaran, khidmat pengguna yang menyeluruh dan penghantaran balik percuma. Lazada menampilkan pilihan produk yang luas untuk beraneka kategori, daripada barangan elektronik hinggalah perkakasan rumah, permainan, fesyen, dan peralatan sukan.

Lazada menawarkan jenama dan peniaga dengan sebuah pasaran yang ringkas dan akses terus kepada lebih daripada 560 juta pembeli di enam buah negara melalui satu saluran runcit tunggal. 

Ok apa lagi kan nak ditunggu-tunggu sementara sales "online revolution" Lazada masih berjalan.
Kita terjah sementara sales "online revolution" ni sedang mengganas....hihihi

Lupa pulak nak share goodies bag atau nama spesel dia Box Of Joy ntuk blogger yang telah terpilih.
Alhamdulillah Marsha adalah salah sorang blogger yang terpilih tu....hihihi
Jom tgk apa dalam Marsha punya Box Of Joy.
Jom kita unbox....hihihi



Oh ya semua yang ada dalam Box Of Joy ni boleh beli secara online di lazada tau.
Nak senang install je apps Lazada dan automatic uolss akan dapat voucher diskaun untuk pelanggan kali pertama...best kan?? Jom shopping....😊😊

Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017

Monday, December 5, 2016

Minyak Yu Yee Cap Limau Bukan Hanya Untuk Bayi tapi Pilihan Sekeluarga Marsha

 Assalamualaikum uolsss....
Sihat ke semua?? Hope semua sihat yer ☺☺☺☺
Dah masuk Disember kan?
Rasanya ni post kedua bagi bulan ni.
Bulan terakhir 2016 & will missed everything☺☺

Okey sebelum pergi lebih lanjut lagi
Marsha nak tanya ni
Ada tak korang badan berangin??
Salah makan tak leh, lewat makan pun xleh
Nt angin terus serang sampai tak boleh nak bangun
Kalau ada meh nak seppppp.....hihihihi

So, apa yang korang buat bila dah kena serang camtu??
Marsha gunakan Minyak Yu Yee Cap Limau
So far, minyak ni je yang sesuai dengan Marsha
Macam mana kata sesuai?
Sebab lepas letak area tempat berangin, ketulan angin tu mengecut
Then....sendiri keluar
Cara macamana tu faham faham sendiri lah yer.....hihihi

Mesti ramai tertanya tanya kan...
Minyak Yu Yee Cap Limau ni bukan untuk baby je ke?
Aishhh....mak baby, ayah baby, kakak baby, abang baby semua boleh
Kalau sesuai untuk baby sangat sangat sesuai lah untuk semua
Ye dak??...hihihi

So, Minyak Yu Yee Cap Limau ni memang ada dirumah dan dalam handbag.
Sebab serang boleh je kena bila bila masa dan di mana mana sahaja....hihi
Pastu Minyak Yu Yee Cap Limau pun Marsha applykan kat anak
Dia guna sejak baby lagi sampai sekarang
Tambahan bau Minyak Yu Yee ni best.....☺☺

Ragu ragu dengan Minyak Yu Yee Cap Limau??
Tak perlu dah sebab Minyak Yu Yee Cap Limau ni dah konfem halal.
Dah disahkan JAKIM dan setiap botol dan tin luar pun ada logo HALAL.
(pakaging dia spesel sebab botol diletakkan dalam tin kecil)
Tengok ni Marsha folo husben g outstation pun bawak Minyak Yu Yee kegemaran Marsha ni.
Dari anak turun ke mak....okla kan...hihihi
Jom g bau Minyak Yu Yee cap Limau ni.....BESTTT...☺☺





Marsha
Part Time Blogger
Review Product & Place Blogger
Shaklee ID shoot to Master Coordinator 2017

Friday, December 2, 2016

Tak Popular??? Tapi 6 Blog Ni Yang Pasti Berguna Untuk Anda

Assalamualaikum semua.....sihat ke?
Hope semua sihat yer disamping yang tersayang.
Kalau kita gugel kita tengok penggunaan media sosial amat femes dari kalangan kita dari anak anak ke ibu bapa atau yang bujang trang tang tang...betui tak?? 😘
Tau dak kita sendiri ada pelbagai website atau blog yang lebih bermanafaat dari media sosial?
Meh sini Marsha nak share serba sedikit info-info untuk pengetahuan umum
Jom kita tengok.....

Pada tahun 2014, terdapat lebih kurang 1 billion website dan blog. Korang  pasti terkejut bukan? 1 billion bersamaan dengan 1000 juta, sejuta ada sebanyak seribu kali. Kalau website dah banyak sangat, mesti susah nak cari website yang berguna untuk kita bukan.

Disini Marsha nak share beberapa website atau blog dalam Malaysia yang sangat berguna tetapi ramai orang tidak tahu. 6 website yang anda wajib lawati tetapi ramai yang tidak tahu akan website2 ini. Website yang dinyatakan telah memberi manfaat kepada kita walaupun tak popular...hihi


1. Jawatan kosong



Government.my menyediakan lebih 10,000 jawatan kosong sektor awam yang khusus di Malaysia. Laman web atau blog ini menyediakan banyak peluang-peluang pekerjaan baru. Di samping itu website ini menyediakan pelbagai info dan isu semasa yang berkaitan. Jadi buat kawan-kawan yang ingin mencari kerja di sektor awam eloklah sentiasa masuk ke website ni ye ☺

2. Jawatan kosong kerajaan


Laman web  JawatanKosong.co ini pula lebih fokus kepada mereka yang mencari jawatan kosong dalam sektor kerajaan dimana jawatan ini gajinya lebih lumayan, terjamin dan sudah pastinya senang nak buat loan betul? Akan tetapi kerja kerajaan ni sudah pasti bukan senang nak apply, orang kata kena guna kabel tak tau la betul ke x sebab kita ni kerja blogger je. Tapi apapun cuba yer sebab rezeki tak kan tersalah alamat. Betul tak?? ☺

3. Kerja Kosong


Kerjakosong.co pula merupakan portal pekerjaan dimana portal ini menghubungkan majikan dengan pekerja. Dalam portal ini, majikan boleh submit dan publish tawaran kerja kosong terus kepada mereka yang berminat. Jika anda mencari pekerja, atau anda ingin mencari pekerjaan yang gaji tinggi, sila lawati portal ini dan bookmarknya sekarang. Kiranya website ni mesra majikan dan pekerja ☺

4. Saps Ibu Bapa


Eh, apa benda ni saps ibu bapa? Haaaa! Laman web ini sangat berguna pada waktu musim persekolahan terutamanya semasa musim persekolahan. Ia adalah laman web untuk ibu bapa semak keputusan peperiksaan anak-anak mereka. Anda boleh semak keputusan peperiksaan semudah dengan isikan no kad pengenalan anak dan nama penuh. Saps adalah singkatan kepada sistem analisis peperiksaan sekolah dan dibangunkan oleh KPM.
Kat sini ibu bapa boleh cek keputusan peperiksaan bulanan dan tahunan secara online. Mudah bukan?

5. APDM

Laman web apa APDM ni? Okay APDM ni pula ialah laman web untuk cikgu-cikgu macam Marsha mengisi data-data murid seperti kehadiran, mata pelajaran dan lain-lain. Sistem ini juga dibangunkan oleh KPM demi memajukan sistem pendidikan sekolah Malaysia. APDM bermaksud aplikasi pangkalan data murid. Jadi segala maklumat murid akan diisi secara lengkap dan memudahkan pelajar memohon kemasukkan kemana-mana institusi melalui maklumat yang ada dalam APDM tersebut.

6. Hrmis2

HRMIS ini merupakan aplikasi dalam talian yang dikenali sebagai Sistem Maklumat Pengurusan sumber Manusia ataupun dalam bahasa inggerisnya Human Resources Management Information System. Aplikasi ini digunakan oleh setiap penjawat awam untuk permohonan cuti mahupun mengemaskini maklumat peribadi mereka dari semasa ke semasa.

Diharapkan agar pengenalan kepada 6 website yang berguna tapi tak popular ini membantu pembaca sedikit sebanyak. Share dan sebarkan kepada rakan-rakan semoga ianya bermanfaat kepada semua. :)

Jadi mulai harini Marsha harap semua boleh cuba menggunakan website-website yang Marsha share kan ni terutama buat ibu bapa yang ingin mengetahui keputusan peperiksaan anak-anak dan juga kawan-kawan yang tengah mencari kerja samada di sektor awam, kerajaan ataupun swasta.
Moga sharing kali ni bermanafaat buat semua ya.
Sharing is caring 😘😘😘

Marsha
Part Time Blogger
Review Blogger
Shaklee ID shoot to Master
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...